Hva slags oppvarming bør jeg velge i boligen min?

Å ha det komfortabelt i sin egen bolig er viktig. Alle boliger har behov for oppvarming, og det er mange ulike måter å løse oppvarmingsbehovet på. Det å se på hva naboen har gjort og gjøre det samme kan virke fint for noen. Men om du og naboen ikke bruker huset likt så bør du undersøke litt selv. Det enkleste kan fort være å ringe en elektriker som kan gi deg gode råd tilpasset huset ditt.

– Noen har store hus og bruker hele huset – mens andre har mindre leiligheter. Noen kan dessuten klare seg fint så lenge kjøkken, stue og bad er varmet opp. Kanskje kjøkkenet kun er i bruk i korte perioder, og kan ha en annen oppvarmingsløsning enn stua. Det er en del en må tenke gjennom, for mens panelovner kan ta temperaturen opp hurtig, vil gulvvarme som varmekabler gi en mer jevn varme.

Få riktig temperatur

Hvor varmt du ønsker å ha det, og når på døgnet du trenger oppvarming, er også viktig å tenke på:

– Uavhengig av hvilken oppvarmingsløsning du velger så er det hvor varmt du føler det er som vil avgjøre om du blir fornøyd. En moderne termostat kan sørge for at rommet er oppvarmet når du skal bruke det. For mange er det også blitt viktig at varmen kan styres sammen med resten av huset. Dersom du allerede bruker Google Home eller Siri til å styre når lyset skal være på, så vil du nok sette pris på at varmen også styres på samme måte.

I følge Astma- og Allergiforbundet så bør temperaturen ligge på ca 20-22 grader, og cirka 5 grader mindre på soverom. For noen vil det være passe, mens andre vil tenke at det er noe kaldt. Dersom du har valgt gulvvarme vil du få mer varme under føttene når du går gjennom rommet, og det kan påvirke hvor komfortabelt det føles.

Om du skal pusse opp eller ikke er avgjørende

Det er ikke nødvendigvis sånn at alle kan velge samme oppvarmingsløsninger.

– Noen løsninger krever mer jobb enn andre, så det er viktig å bestemme seg for om en skal gjøre noe med hele rommet, eller om en kun skal tilføre mer varme. Dersom du skal bygge nytt, eller skal i gang med en stor oppussing, så har du alle muligheter og kan velge fritt. Men for mange så er det ikke aktuelt å gjøre store inngrep i huset. God innetemperatur kan en oppnå uansett.

Dersom du skal bytte gulv så er det veldig praktisk å legge gulvvarme. Både varmekabler og varmefolie er mulige løsninger da. Om du ikke ønsker å rive opp gulvet så vil en panelovn være en praktisk og enkel måte å varme opp et rom på. Hos oss har vi god erfaring på dette, og kan være en god sparringspartner når du planlegger hva du skal gjøre.

Ønsker du å få tips om hvilke produkt du bør velge for din bolig

Stadig flere mennesker rundt omkring i verden oppdager hvor komfortabelt det er å ha varme gulv.

Den behagelige varmen kan installeres i nesten alle gulvtyper, og gir økt komfort til private hjem og offentlige bygninger.

Elektrisk gulvvarme er usynlig og opptar ingen veggplass. Varme fordeles jevnt i rommet og gir en komfort som må oppleves. Det samles ikke støv ved varmekilden, og rommet kan innredes og brukes som du selv ønsker.

God planlegging er viktig for at et gulv med varmekabler skal gi best mulig komfort, lang levetid og samtidig være energieffektivt. Valg av kabel skal tas på bakgrunn av type varmekabelanlegg, gulvkonstruksjon, effektbehov etc.