Berg & Wigum AS prosjekterer og installerer alt innen brannvarslingsanlegg for næringsbygg , boligblokker, butikker, kontorbygg og lagerbygg.
Dette utføres iht gjeldene NS 3960 og med utstyr iht EN54.
Vi har sentralgodkjenning og FG 760 godkjenning innen brannalarmanlegg og nødlysanlegg.

Vi har flere leverandører på brannalarmanlegg og kan tilby en installasjon som er tilpasset bygget og bruken av dette. Vi har egne godkjente montører fra flere av de mest kjente leverandører av brannalarmanlegg.

Vi kan tilby levering og montering av trådløse og kablede brannalarmanlegg.
Trådløse brannalarmanlegg gjør installasjonsjobben raskere og er supert å bruke på bygg som det er krevende å kable og som blir mindre visuelt skjemmende. Fint å bruke i verneverdige bygg.

Brannalarmanlegg blir stadig mer omfattende, og det kreves egen kompetanse for riktig prosjektering og montering.
Aspirasjons anlegg blir ofte montert i bygg som har store høyder og som kan ha krevende bruk.

Talevarslingsanlegg brukes i samspill med brannalarmanlegg for å kunne varsle kunder og brukere slik at disse kan rømme sikkert og kontrollert ut av bygg. Talevarslingsanlegg gir en mer tydelig forståelse og oppfatning av alarmsituasjonen.
Brannalarmanlegg blir også mer koblet opp mot andre styringer i bygg og som krever utvidete kontroller og systemer for at dette skal fungere iht krav og bruk.

Tilkoblinger opp mot sprinkler, brannporter/dører, adgangskontroll, lysstyringer, ventilasjonsanlegg, røykluker og nødlysanlegg må fungere og er en viktig del av brannkonseptet.
Alarmoverføring og feilmeldinger fra brannalarmanlegg er også viktig at har riktig utstyr og abonnement. Vi bruker utstyr fra AD-secure for å sikre alarmoverføringer.

Alle brannalarmanlegg krever årlig kontroll og service av brannalarmanlegget for å være godkjent iht brannkrav og forsikringer.
Vi kan også tilby service av de fleste brannalarmanlegg.