Til hovedinnhold
Belysning kjøkken

Belysning

Enten du skal pusse opp et rom, rehabilitere boligen eller bygge nytt, er belysning en viktig del av prosjektet. God og riktig belysning gir både økt livskvalitet, og hever standarden i din bolig. Det finnes utallige løsninger, og vi kan hjelpe deg med både valg av løsninger og installere trygt og effektivt.

Sett stemningen i boligen med smart belysning!

Det finnes utallige muligheter innen belysning og løsningene blir smartere for hvert eneste år. Se for deg å ha belysning som tilpasser seg de ulike gjøremålene i hverdagen.

Få en god start på dagen, med behagelig lys hver morgen. Sett den riktig stemningen under familiemiddagen, filmkvelden og hagefesten. Alt dette er mulig og du trenger knapt løfte en finger. Nå kan du enkelt styre belysningen i hele boligen rett fra sofaen ved å bruke din egen stemme, smarttelefonen, eller la belysningen justeres til faste tider på dagen.

LED lys – bedre for miljøet og lommeboken

Den tradisjonelle glødelampen er nå blitt forbudt, og halogen er i ferd med å fases ut. Alternativet heter LED og betyr "Light Emitting Diodes". LED-pærer avgir samme lysmengde som tradisjonelle pærer, til en brøkdel av strømforbruket. LED-pærer er også mer barnevennlig takket være den lave varmeutviklingen, og er upåvirket av ytre støt, i motsetning til de skjøre halogenpærene. LED-lys gir utallige muligheter med tanke på farge i belysningen, enten du ønsker varm belysning over spisestuen, hvit belysning over arbeidsbenken i garasjen, eller rosa belysning på jenterommet. Pærene kan også dimmes på akkurat samme måte som tradisjonelle halogenpærer, men her er det viktig at man benytter dimmere som matcher LED-pæren.

LED-lys har derfor lengre levetid, gir lavere strømforbruk og enda flere muligheter innen belysning i hjemmet. Spør oss gjerne om råd!

Installasjon av downlights

Med spotter i taket, også kalt downlights, får du en jevnere og mer behagelig lyssetting i boligen. Ikke bare oppleves rommet større, men selve belysningen blir mer helhetlig og gir færre mørke soner. Antall lyspunkt du trenger i taket, avhenger av størrelsen i rommet. Vi har lang og god erfaring med installasjon av downlights, tar gjerne en befaring for å kartlegge dine behov. Som nevnt tidligere bør du her velge LED-spotter, som gir et vesentlig lavere strømforbruk, men har de samme egenskapene som tradisjonelle halogen-spotter. Dersom du ønsker du ønsker downlights i en større del av boligen, kan det være lurt å planlegge om belysningen skal inndeles i soner. Downlights-belysningen kan selvsagt integreres med de fleste smarthusløsninger.

Har du spørsmål om installasjon og løsninger innen downlights? Ikke nøl med å ta kontakt for en gratis befaring.

Utebelysning

Enten du skal ha en enkel utelampe ved inngangsdøren, eller skape en oase med forskjellig lyssetting i hagen, kan vi hjelpe deg med både valg av belysning og installasjon. Mye har skjedd innen utebelysning de siste årene, som gir deg mange muligheter. Utelamper og lysstolper, downlights innfelt i terrasen eller LED-stripe over garasjeporten. Her er det bare fantasien som setter grenser. I tillegg til å gi råd og installere komplett utebelysning, kan vi også bistå med å samkjøre utebelysningen med eksisterende smarthusløsninger og lignende.

Bestill gratis befaring

Har du spørsmål om belysning? Enten du skal bygge nytt, eller rehabilitere boligen, tar vi gjerne en gratis befaring.

Belysning garderobe 3t leangen. foto
3t leangen (Foto: Monica Iglebekk)

Du kan også lese mer om smarte løsninger innen belysning her

Spørsmål rundt belysning?

Trenger du hjelp eller har spørsmål rundt belysning? Kontakt oss for en hyggelig fagprat.

Kontakt oss